בעוד שבשלב קבלת הפנים ותחילת האירוע, תוכלו למצוא את רוב האורחים עם כוס יין או בירה ביד, או אפילו עם קוקטייל מגונדר, בשלב האפטר פארטי החוקים משתנים. מכיוון שמדובר בשלב בו הנוכחים הם לרוב חברים קרובים ואנשים שמכירים תקופה ארוכה, כולם מרגישים הרבה יותר בנוח והרבה פחות מחויבים להתנהגות מעונבת וכאן נכנסים אל התמונה המשקאות המרימים.
צוות 'דרים טים'- בר אלכוהול לאירועים, שמתמחים בהתאמת המשקה לאווירה, עושים את המעבר ברגע שהקהל מצטמצם והמוזיקה מתגברת: "כשהמסיבה מתחילה להתחמם, הברמנים שלנו מתחברים למסיבה, ויוצאים לדרך עם מגשי צ'ייסרים ברחבה, על מנת להרים את כולם. כל האווירה נהיית יותר קלילה, המשקאות המבוקשים ביותר על הבר הופכים לוודקה-רדבול, לימונערק וגי'ן טוניק שאלו השילובים המוכרים וגם הצ'ייסרים הופכים לאטרקציה. בנוסף, קיימת אפשרות במידה והזוג מעוניין ליצור גם עמדת קוקטיילים בהזמנה מראש".